Dag 3

Ik ga geen dagelijkse updates posten, maar in het begin gebeurt er natuurlijk het meeste. De buik mag ik geen pleisters meer op doen, dat moet aan de lucht drogen. Snap ik, maar voelt kwetsbaar. Ik slaap met een kussen tussen mij en Tim omdat ik bang ben dat hij omrolt en mijn buik vastpakt :). Ik slik nog steeds paracetamol, maar alleen voor de koppijn. Opstaan gaat goed, wandelen gaat goed, vandaag al ruim een half uur gewandeld buiten en voor dag 3 na de operatie vind ik dat helemaal niet slecht. De buik trekt wel nog een beetje, maar er zitten van binnen natuurlijk nog wel hechtingen die vanzelf moeten gaan oplossen de komende weken – en mijn ervaring met hechtingen is dat die altijd een beetje trekken.

Drinken gaat goed, ik drink denk ik ook al genoeg want ik ga een paar keer per dag plassen en heb gewoon lichtgele urine. Glaasje water met rietje bij de bank, glaasje water met rietje bij de computer en een doppler naast mijn bed.

Je mag niet meer dagelijks wegen omdat je er niet meer zo mee bezig moet zijn. Ik hoop dat ik straks echt gewoon een keer per week kan wegen, maar na jarenlang zo obsessief bezig te zijn geweest met eten en wegen is dat moeilijk. Ik heb dus gisteren en vandaag toch even op de weegschaal gestaan en was gisteren 1.1 kg kwijt en vandaag 6 ons.

Voor vandaag hebben we pasta pepperonata op het menu staan, daar zit veel vloeistof bij, kijken of dat beter valt. We kregen de aanbeveling om vooral gewoon eten te pureren want van 2 weken alleen yoghurt en soep schijn je gek te worden. Ik heb nog even gedacht aan een sap/soepkuur zoals ik die vorig jaar ook heb genomen in januari, dat leek me wel makkelijk eigenlijk. Maar ik wist niet zeker of ik die volumes al naar binnen kon werken. Dus we blijven even staafmixeren en smoothies maken voorlopig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>