Week 1

Vandaag is het een week geleden dat ik werd geopereerd en ik moet zeggen dat het me eigenlijk reuze is meegevallen tot nu toe (afkloppen!).

Ik drink al rustig drie grote slokken water achter elkaar weg, eten gaat goed als ik rustig en met kleine hapjes eet, vloeibaar is nog goed te doen omdat ik ook veel afwissel, de pijn is zo goed als weg en ik wandel nu minstens een uur per dag. En ik drink weer koffie, oh joy, oh rapture!

Ik zit nog maar aan 4 eetmomenten in plaats van 6, maar dat is dus ook omdat ik vooral genoeg wilde drinken en je moet steeds een klein half uurtje wachten na het drinken voor je mag eten en daarna een ruim half uurtje wachten voor je weer mag drinken. Dus als ik tussendoor een uurtje ben afgeleid en niet heb gegeten of gedronken moet ik echt weer even een schemaatje maken, want ik word niet gewaarschuwd door mijn maag dat het nu wel weer tijd wordt voor wat vulling.

Ik heb geen last van de maagbeschermers die ik de eerste drie maanden moet slikken, maar zal wel blij zijn als ik met de anti-stollingsprikjes mag stoppen. Niet dat die nu heel veel pijn doen of zo, maar het begint nu wel moeilijk te worden om steeds een nieuw plekje te vinden op mijn buik als het niet meer dan 5 cm van een litteken (keizersnee gehad) of een blauwe plek mag. Gelukkig is morgen de laatste keer dat ik moet prikken.

In die week ben ik 3,7 kg afgevallen. In het informatieboekje staat dat het in het begin vooral vocht is en ik weet dat ik met weightwatchen ook wel eens 3.5 kg in een week ben afgevallen…. maar het voelt toch als een heel hoopvol begin. Aanstaande dinsdag heb ik contrôle bij de chirurg en een bezoek bij de dietistes samen met de lotgenoten die ook rond mijn tijd geopereerd zijn. Volgens mij mogen we dan weer langzaam gewoon gaan eten, dus dan wordt het eerste crackertje of beschuitje genuttigd. We zullen zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>