Universiteit van Nederland heeft ook interessant kijkvoer

Ik vind veel van de colleges van de Universiteit van Nederland leuk, maar deze serie van 5 keer een kwartier is ook nog toepasselijk. Waarom eten we teveel (evolutie, hedonistische hotspots), waarom worden we daar ziek van (ontstekingsreacties van fout vet?), hoe komen we er weer van af (pillen geven veel risico en weinig resultaat en als je echt veel te zwaar bent is een operatie op dit moment het enige dat echt statistisch goed resultaat heeft) en welke leefstijl moet je hanteren om gezond te worden/blijven (bewegen, veel planten, weinig zout, weinig suiker en onbewerkt eten – maar ook genoeg slapen en weinig stress).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>