Week 6: Het schiet nog steeds niet op & controle diëtiste

Vorige week heb ik maar overgeslagen want er gebeurde eigenlijk niets nieuws. Ik had gehoopt dat ik weer zou gaan afvallen, maar dat schiet niet echt op. Nu klinkt 9,9 kg in 6 weken niet zo slecht, maar 9,2 kg in de eerste 2,5 weken en 0,7 kg in de daaropvolgende 3,5 weken is wel een groot verschil. Maar een plateau hoort erbij zeggen ze, dus ik moet me vooral niet druk maken om het feit dat ik nu al 5 dagen op rij precies hetzelfde gewicht heb….

Ik hoop natuurlijk dat ik ergens in de toekomst zoveel afval dat ik hier glimlachend op terugkijk en dat deze post dan een hart onder de riem steekt bij nieuwe sleevers (of gbp-ers) die door de plateaufase gaan. Als ik op de forums niet zovaak angstige mensen had gelezen die gerustgesteld werden door de meer ervaren lotgenoten had ik niet zo (relatief) kalm kunnen blijven. Ik zal mijn grafiekje van sinds de operatie hier eens bij laten zien. 14 Januari was ik 123,6 kg en de afgelopen 5 dagen was ik 113,7 kg. De puntjes zijn mijn dagelijkse metingen en de rode lijn is de trentlijn, die het gemiddelde per 4 dagen aangeeft.

afvalgrafiek 13/1 t/m 26/2

Mijn afvalgrafiek van 13 januari t/m 26 februari

Gisteren had ik ook de 6-weekse controle bij de diëtiste. Dat had van mij eigenlijk ook wel gewoon schriftelijk gemogen, want het ging er vooral om dat zij vragen stelden over wat ik at en of ik problemen had (heb ik niet echt) en dat ik door hen gewogen werd. Zij vond het afvallen prima, een plateau is te verwachten en ik eet goed maar vrij veel eiwit terwijl de meeste mensen juist moeite hebben om genoeg eiwit binnen te krijgen. Ik moet per dag minstens 67 gram binnenkrijgen (1.78 m) en ik krijg 70-90 gram binnen. Toen ik zei dat ik ongeveer het schema volgde dat ik vóór de operatie van mijn diëtiste had gekregen vond ze het verder prima. En op mijn vragen waar het schuim door komt en waarom ik twee keer enorme speekselproduktie kreeg na het warme eten gaf ze niet echt antwoord. Tenminste… “dat doet je maag” en “omdat je lichaam moeite heeft dat voedsel te accepteren” zijn niet echt informatief vind ik :). Over 6 weken de laatste controle bij het ziekenhuis, ik mocht kiezen voor een 1-op-1 gesprek of een groepsgesprek en koos voor het groepsgesprek omdat ervaringen uitwisselen me nuttiger lijkt. Ze gaan me voor die tijd ook nog een huiswerkopdracht mailen dus ik ben benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>